Zeltaina garoziņa, maigi un mīksti vidiņi, marinēti citron sulā. Uzkodu lieliski papildina aromātiska majonēzes mērce ar ķiplokiem un zaļumiem.
Sastāvdaļas
Sastāvdaļas kalmāriem
450–500 g kalmāru
Pustējkarote svaigi spiestas citrona sulas
2 daiviņas ķiploka
Pustējkarote sāls
Malti melnie pipari pēc garšas
Sastāvdaļas mīklai
250 g miltu
1 ēdamkarote eļļas + eļļa cepšanai
Pusotra tējkarote sāls
Pustējkarote melno piparu
Ceturtdaļtējkarote maltu sarkano piparu
240 ml alus
Sastāvdaļas mērcei
230 g majonēzes
1–1½ svaigi spiestas citrona sulas
1 daiviņa ķiploka
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
Zaļumi pēc garšas
Pagatavošana
1․ Kalmārus nomazgā tekošā ūdenī, nosusina ar papīra dvieļiem, sagriež gredzenos. Liek bļodiņā.
Ērtāk izmantot jau notīrītus vai gredzenos sagrieztus kalmārus.
2․ Pārlej kalmārus ar citrona sulu, pievieno sasmalcinātus ķiplokus, sāli un piparus. Samaisa un atstāj ledusskapī uz 30 minūtēm.
3․ Sajauc pusi miltu ar eļļu, sāli un pipariem. Pakāpeniski pielej aukstu alu, pastāvīgi maisot, lai nerastos kunkuļi. Mīklu 30 minūtes atdzesē.
Der jebkurš alus pēc tavas gaumes.
4․ Blenderī sakuļ majonēzi ar citrona sulu un ķiplokiem. Liek bļodiņā, pievieno sāli, piparus un sasmalcinātus zaļumus. Liek ledusskapī, kamēr gatavosi gredzenus.
5․ Dziļā pannā sakarsē eļļu uz vidējas uguns. Eļļai jābūt aptuveni 4–5 cm augstumā.
6․ Kalmāru gredzenus vispirms apviļā atlikušajos miltos, nopurina liekos miltus. Pa vienam liek mīklā, pēc tam uz pannas.
Apcep zeltaini brūnus aptuveni 2 minūtēs.
Kalmāru gredzenus liek tā, lai uz pannas tie būtu vietā kārtā.
7․ Gatavos kalmāru gredzenus liek uz papīra dvieļiem, lai notecētu liekā eļļa.